از آنجایی که جایزه بنیاد البرز در سطح نخبگان به سه گروه دانشمندان، مخترعین و دانشجویان و طلاب علوم دینی اختصاص مییابد؛ هر فرد در هر گروه (مثلاً گروه دانشجویان)، تنها یک بار امکان دریافت جایزه بنیاد البرز را خواهد داشت.
انتخاب دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و طلاب واجد شرایط بر اساس معیارهای و شاخصهای مستقلی است که در اختیار بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه سراسر کشور قرار گرفته است و هر یک از آنها به نحو مستقل به شناسایی و انتخاب نفرات واجد شرایط در سراسر کشور بر اساس معیارها و شاخصهای مربوط و معرفی به بنیاد فرهنگی البرز مبادرت مینمایند. در نهایت منتخبین برتر کشوری توسط کمیته علمی جایزه بنیاد البرز داوری و انتخاب خواهند شد.
دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و طلاب سطوح دو و بالاتر کاندیدای دریافت جایزه بنیاد البرز خواهند بود.
انتخاب دانشمندان و مخترعان بر اساس معیارهای و شاخصهایی است که در اختیار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است. این شاخصها بر مبنای نیت والای مبدع جایزه بنیاد البرز، مرحوم حسینعلی البرز، که در اساسنامه بنیاد آمده معین گردیده است.
جایزه نقدی بنیاد البرز در دو سال اخیر به سه برابر افزایش یافته و در حال حاضر علاوه بر لوح تقدیر و نشان جایزه بنیاد البرز که از ارزش معنوی بسیار برخوردار است؛ مبالغ شصت، سی و بیست و پنج میلیون تومان به ترتیب به دانشمندان، مخترعین و دانشجویان برگزیده اهدا میگردد. لازم به ذکر است مبلغ جوایز نقدی منتخبین پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز در سال 1400، متعاقباً از سوی دبیرخانه همایش اعلام خواهد شد.
مهمترین اهداف برگزاری این همایش ایجاد شرایط مناسب برای ترویج فرهنگ وقف علمی و تجلیل از مقام علم و عالمان و معرفی برگزیدگان علمی کشور به جامعه و ایجاد شوق و انگیزه در دیگر افراد در جهت تلاش بیشتر و بهبود وضعیت تحصیلی ایشان و پیشرفت علمی ایران عزیز است.
کارشناسان بنیاد البرز در حال مطالعه و بررسی زمینهسازی تمهیداتی برای توسعه این ظرفیت علمی از طریق اموری نظیر تأسیس باشگاه برگزیدگان، انجمنهای تخصصی برگزیدگان و ... هستند.
باتوجه به پنجاه و نهمین سال تاسیس بنیاد فرهنگی البرز، در همایش ملی نخبگان پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز فارغ از جنسیت افراد از 59 نفر تجلیل می شود که سهمیه انتخاب هر یک از گروهها به ترتیب عبارت است از:
دانشمندان: ۵ نفر در رشتههای علمی مختلف؛
مخترعین: 6 نفر؛
دانشجویان غیرپزشکی: ۳۰ نفر در مقاطع و گروههای تحصیلی مختلف؛
دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی: ۱۰ نفر در رشتههای مختلف و سطوح عمومی، تخصص و فوق تخصص؛
طلاب علوم دینی: 7 نفر در سطوح دو و خارج فقه و اصول
بنیاد فرهنگی البرز درصدد است تا در هر سال یک نفر برگزیده در یک رشته خاص را نیز معرفی و به صورت ویژه از ایشان تقدیر نماید.
شایان ذکر است انتخاب تعداد نفرات برگزیده براساس سهمیه اعلامی، منوط به تایید مدارج و مدارک نخبگی هر یک از افراد واجد شرایط در کمیته علمی جایزه بنیاد البرز است.
بر اساس نظر واقف، دانشمندان و دانشجویان ایرانی که در تابعیت ایران عزیز باشند؛ واجد شرایط اولیه دریافت جایزه بنیاد البرز هستند.
در نظر است همایش ملی نخبگان پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز در خرداد ماه سال 1400 با حضور محدود منتخبین و رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شود.
بدیهی است در صورت بروز شرایط پیش بینی نشده و خاص در کشور، این زمان تغییر خواهد کرد.
بنا بر نیت والای واقف محترم، این جایزه صرفاً به نخبگان ایرانی داخل و خارج کشور که در تابعیت میهن خویش باشند تعلق میگیرد. لیکن علاوه بر آنکه تمامی ایرانیان در سراسر گیتی میتوانند از این جایزه ارزشمند بهرهمند شوند؛ این همایش صرفاً در داخل کشور برگزار میشود.
بله از طریق سامانه جایزه بنیاد البرز امکان ثبت نام و شرکت در ارزیابی اولیه وجود دارد.
بنیاد فرهنگی البرز یک مؤسسه مستقل بوده و به عنوان یک موقوفه تحت نظارت سازمان اوقاف و امور خیریه عمل مینماید.
از آنجا که موفقیت علمی افراد، مرهون زحمات و دلسوزیهای خانواده گرانقدر ایشان است؛ حضور آنان در همایش جایزه بنیاد البرز موجب خرسندی خواهد بود.
جایزه اختصاص یافته به افراد برگزیده منحصراً در مراسم مربوط و به شخص ایشان اعطاء خواهد شد.
واقف محترم در خصوص تمامی فعالیتهای بنیاد من جمله اعطای جایزه بنیاد البرز، دریافت هرگونه وجهی را از اشخاص حقیقی و حقوقی منع نموده است.
براساس نیت واقف محترم، بنیاد فرهنگی البرز موظف است هر ساله نسبت به اعطای جایزه بنیاد البرز برنامهریزی و اقدام نماید. هر چند در خصوص نحوه اعطای جایزه، هر ساله به طور جداگانه تصمیمگیری میشود.
بنیاد فرهنگی البرز، صرفاً متولی برگزاری مراسم و تأمین جوایز میباشد.
جایزه بنیاد البرز موسوم به نوبل ایرانی با سابقهای بیش از نیم قرن، اولین جایزهای است که به منظور تجلیل از تلاشهای علمی در سطوح مختلف آموزشی و در گستره جهانی در نظر گرفته شده و به واجدین شرایط در تابعیت کشور عزیزمان ایران تعلق میگیرد.
برگزیدگان نهایی در هر یک از گروههای سه گانه (دانشمندان، مخترعین و دانشجویان و طلاب) جهت دریافت جایزه بنیاد البرز رتبهبندی نمیشوند. با این حال بنیاد فرهنگی البرز درصدد است تا در هر سال یک نفر برگزیده در یک رشته خاص را معرفی و به صورت ویژه از ایشان تقدیر نماید.
بنیاد ملی نخبگان، وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه با ساز و کارهای اجرایی اختیاری و بر اساس شاخصها و معیارهایی که در اختیار دارند به شناسایی و انتخاب نفرات برتر در گروههای مربوط مبادرت مینمایند. سپس اسامی و مستندات افراد واجد شرایط در اختیار دبیرخانه همایش قرار داده و توسط کمیته علمی جایزه بنیاد البرز داوری و انتخاب گردیده و فرایند دعوت از برگزیدگان و اعطای جوایز در دستور کار کمیته اجرایی همایش قرار میگیرد.
از ابتدای تأسیس بنیاد فرهنگی البرز تاکنون جایزه بنیاد البرز، حسب شرایط و مقتضیات وقت، با همکاری نهادهای رسمی و قانونی کشور اعطا گردیده است. این امر در پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی با همکاری نخست وزیری، وزارت فرهنگ و آموزش عالی و ... و در دوران اخیر با همکاری بنیاد ملی نخبگان، وزارتخانههای آموزش و پرورش (جایزه حسن تحصیل دانشآموزان)، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه صورت پذیرفته است.
مسؤولین بنیاد فرهنگی البرز در حال مطالعه و بررسی شرایط تحقق چنین امکانی هستند.
فرایند معرفی نفرات واجد شرایط براساس دستورالعمل مصوب کمیته علمی همایش ملی نخبگان پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز برای سال 1400 ، بر مبنای معرفی سه برابر ظرفیت نفرات حائز شرایط از سوی مراجع ذیربط به بنیاد فرهنگی البرز و انتخاب نهایی توسط کمیته علمی جایزه بنیاد البرز است؛ با اینحال بنیاد فرهنگی البرز از تعامل با تمامی مراکز فرهنگی، آموزشی و پژوهشی، به ویژه دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور استقبال مینماید.
واقف محترم بنیاد فرهنگی البرز را از پذیرفتن هرگونه کمک و مساعدت مالی منع نموده است.
دانشگاهها در این خصوص رقابتی با یکدیگر ندارند. در صورت وجود ایده یا پیشنهادی برای رقابتی شدن فرایند مزبور، میتوانید آن را از طریق سامانه با دبیرخانه بنیاد در میان بگذارید.
معمولا در کنار برنامه اصلی همایش، بخشها و برنامههای جانبی جداگانه در نظر گرفته می شود.
بله
جایزه تمامی افراد برگزیده در هر گروه یکسان بوده و شامل لوح تقدیر، نشان افتخار و وجه است.
بله، هماهنگی لازم در این خصوص با مسؤولین ذیربط صورت گرفته است.
