برندگان جایزه البرز 1401/مخترعین

بنیاد فرهنگی البرز خود را متعهد می‌داند با اهداء“جایزه البرز” ضمن نکوداشت یاد و خاطره مرحوم استاد حسینعلی البرز، آنان که با کسب علم به اعتلای نام ایران می‌اندیشند را گرامی داشته و با اشاعه بینش و منش متعالی مرحوم البرز، زمینه شکوفایی و رشد هرچه بیشتر جوانان خلاق، فعال و برومند را برآورده سازد.

امروزه جامعه ما بیش از هر زمان دیگر نیاز به ترویج ایده و اندیشه زنده‌یاد البرز دارد تا همانند ایشان، خیّرین و واقفین در مسیر پیشرفت علمی مشارکت فعال­تری داشته باشند تا از این رهگذر، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر استعداد نخبگان علمی کشور و اعتلای نام ایران عزیزمان باشیم.

سفره سبز خدا

در ایران‌زمین از دیرباز زنان و مردان نیکوکار و فرهیخته‌ای زیسته‌اند که داشته‌ها و اموال خود را سخاوتمندانه صرف خدمت به مردمان و اعتلا و سربلندی سرزمین خود  کرده‌اند. طیف وسیعی از امور خیرخواهانه اعمّ از احداث بناهای عام‌المنفعه، اطعام مساکین، کمک به درمان بیماران، رهانیدن اسیران و زندانیان از بند، و نیز خدمات فرهنگی و علمی را شامل می‌شود. در این میان اندک‌شمارند، کسانی که توجه ویژه‌ای بر خدمات علمی، فرهنگیِ جاری و مستمر داشته باشند که از جمله در عصر ما باید از شادروان حسینعلی البرز مؤسس بنیاد فرهنگی البرز نام برد. او که جایگاهش در آسمان، یقیناً بر سر سفره‌ی سبز خدا، کنار بزرگان و نیکان جاودانه است و یادش در زمین تا همواره به نیکی و بزرگی و مهر بر زبانها جاری.

برندگان جایزه البرز / مخترعین جوان
هومان بابا اولادی
دکتری رشته دندانپزشکی

 دانشگاه مختارهیراتسی ایروان - ارمنستان

  • ثبت اختراع بین المللی با عنوان«تولید کاغذهای هنری روکشدار سلولزی با استفاده از دانه های گیاهی» در آمریکا
  • مدیرعامل شرکت دانش بنیان علمی هنری برگه زرینه قلم عماد
  • ثبت مهارت آهارزنی کاغذ و پارچه به عنوان میراث ناملموس ملی
  • مؤلف 2 جلد کتاب و ترجمه یک عنوان کتاب
  • پژوهشگر برگزیده و طرح فناورانه برتر میراث فرهنگی کشور

عبدالرحمن حسینی فر
پسادکتری رشته نانوفناوری

دانشگاه تهران

  • ثبت دو اختراع بین المللی با عناوین « روش و دستگاه تصفیه هوا » و «کاتولیست مبتنی بر سرامیک و روش سنتز آن» در کشور آمریکا
  • ثبت اختراع بین المللی با عنوان «دبی سنج مبتنی بر ذرات مغناطیسی انعطاف پذیر و روش ساخت آن» در کشور آمریکا
  • دو ثبت اختراع داخلی و مدیرعامل استارت آپ نیلا ایر (تجاری سازی اختراع تصفیه هوا)
  • نویسنده 8 مقاله در مجلات علمی و برگزیده جشنواره ستاد ناتو و جشنواره رویش پارک علمی و فناوری دانشگاه تهران

جعفر شبانی سفلی
کاردانی رشته الکتروتکنیک

 دانشگاه سروش اصفهان

  • ثبت اختراع بین المللی با عنوان «مکانیزم استفاده از حالات مختلف درب قوطی های نوشیدنی با امکان بسته شدن» در کشور آمریکا
  • ثبت سه اختراع داخلی با عناوین «لوله توکار برق بدون نیاز به حفر شیار»، «کلید راه اندازی کولر آبی با پمپ مکانیکی» و «مکانیزم کلید و پریز توکار برق بدون نیاز به چنگه»
  • برگزیده جشنواره کوهرنگ؛ صندوق حمایت از پژوهشگران و بنیاد ملی نخبگان

امیربهادر مرادی خو
دکتری رشته مهندسی عمران

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

  • ثبت اختراع بین المللی با عنوان « ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس» در کشور آمریکا و دو اختراع داخلی
  • موسس و رئیس هیات مدیره شرکت اکسیر صنعت سیمان سبز و نویسنده بیش از 60 مقاله در مجلات علمی
  • عضو شاخه مخترعین و مکتشفین بنیاد ملی نخبگان و برگزیده جشنواره رویش
  • عضو پیوسته انجمن علمیِ بتن ایران/ عضو انجمن بتن آمریکا-شاخه ایران/ عضو انجمن بین المللی مدیریت پروژه/عضو باشگاه نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی

آرش قاضی تبار
پسادکتری رشته مهندسی مواد و متالوژی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

  • ثبت اختراع بین المللی با عنوان «بازیابی عناصر با ارزش از لجن آندی مس» در کشور آمریکا
  • ثبت اختراع بین المللی در امریکا با عنوان «بازیابی مواد با ارزش از لجن رنگ خودرو» در کشور آمریکا
  • ثبت اختراع داخلی با عنوان «تغلیظ خاک سرخ طبیعی و تولید خاک سرخ مصنوعی با روش هیدرومتالورژی»
  • رتبه اول در دوره کارشناسی ارشد و استعداد درخشان دانشگاه
  • نویسنده 6 مقاله در مجلات علمی داخلی و بین المللی

در شصت و یکمین سال تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، «جایزه البرز ۱۴۰۲» با هدف بزرگداشت اهالی علم، جایزه البرز به دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور، اعطاء ‌می گردد.

دانشمندان جوان، فناوران، طلاب علوم دینی و دانشجویان می‌توانند از تاریخ پانزدهم آذر ماه سال جاری با مراجعه به سایت جایزه البرز نخبگان (سایت جاری)، آیین‌نامه مربوط به هر بخش را مطالعه و ثبت‌نام نمایند.

دانشجویان داوطلب در تمامی رشته‌ها شامل فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر، کشاورزی و علوم پزشکی، از سراسر کشور در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی‌ارشد، دکتری عمومی، دکتری تخصصی و دکتری تخصصی بالینی از دانشگاه‌های دولتی، غیرانتفاعی و پژوهشگاه‌های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ همچنین دانشگاه‌های آزاد اسلامی، پیام نور، فنی و حرفه ای، علمی و کاربردی و فرهنگیان، در صورت احراز شرایط، می‌توانند در این رقابت شرکت کنند. ضمن اینکه طلاب علوم دینی می‌توانند از طریق حوزه‌های علمیه سراسر کشور نیز نسبت به ثبت‌نام اقدام نمایند.

خاطر نشان می گردد که در این دوره به منظور انتخاب فناوران برتر با هدف رسیدن به محصولی دانش بنیان و ایجاد بازار برای آن و تکمیل چرخه نوآوری، از میان شرکت‌کنندگان در بخش«فناور برتر البرز» ۵۰ فناور حقیقی یا حقوقی، دستاوردهای خود را جهت داوری نهایی در نمایشگاهی که در بهمن ماه برگزار می شود؛ ارایه می‌نمایند.

همچنین برای نخستین بار در فراخوان «جایزه البرز ۱۴۰۲»، بخشی تحت عنوان «دانشمند جوان برتر» لحاظ شده است که طی آن، تمامی دانشمندان جوان از سراسر کشور در بازه سنی زیر ۴۰ سال می‌توانند در گروه‌های علمی فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر، کشاورزی و علوم پزشکی، با مطالعه آیین نامه این بخش و در صورت واجد شرایط بودن، در این رقابت شرکت کنند.

تأکید می شود زمان آغاز ثبت‌نام در این رقابت علمی و سراسری، تاریخ ۱401/۰۹/15 به مدت یک‌ماه تعیین شده است که با توجه به لزوم پالایش مستندات دریافتی و راستی آزمایی آنها از طریق استعلام از مراجع ذیربط و انجام داوری، این زمان به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.